BåstadsR.logga_y-01

Båda gräsbanorna är stängda.

Båda gräsbanorna skall prepareras till Båstad Horse Show
 

BUS
Är du mellan 9 och 25 år och vill vara med och dra igång vår barn och ungdomssektion även kallat BUS. Tillsammans hittar ni på kul aktiviteter och skapar "vi" känsla i klubben. Det är ni som leder och påverkar vad ni vill göra.
Läs mer här

Funktionärer till Båstad Horse Show 2021
 

Det börjar närma sig årets Båstad Horse Show som vi kommer att ha fredagen den 18 juni till söndagen den 20 juni.
Vi kommer att behöva folk på parkeringen, cafeterian, grillen, städning och sjukvårdare (utbildad).
Dessa uppgifter är bra för dig som inte är hästvan eller inte varit med på tävling innan. Vi tar även gärna emot hembakat till alla dagarna.
På hoppningen behöver vi folk på banan, insläpp/utsläpp, sekretariatet och domartornet. Lägsta ålder på banan är 13 år.
På dressyren behöver vi skrivare, räknare och protokollhämtare.
Är du lite yngre kan du hjälpa till att hämta protokoll, fixa lite i cafeterian/grillen med mamma eller pappa, plocka skräp runt om på anläggningen eller mocka banorna.
Du kan välja att hjälpa till fm, em eller heldag, fredag, lördag och söndag.
Vi behöver också hjälp med att bygga hoppbanan och sätta upp dressyrbanan på torsdags kvällen och här kan all rycka in.
Vi kommer i år att återuppta vår populära kväll på Pepes Bodega med pizzabuffé och dricka. Detta blir måndagen den 28 juni 17.30. Har du jobbat 3 pass är det gratis, 2 pass betalar du 80 kr och 1 pass 160 kr. Anmälan till pizzan gör senast söndagen den 20 juni till mailen eller i sekretariatet under tävlingen.

Kan du hjälpa till, maila till funktionar@bastadsrk.se

Vi ser fram emot att träffa dig på Båstad Horse Show i vårt härliga funktionärsteam!

Ridning i naturreservatet
Information från naturreservat Halland

Med anledning av en större mängd klagomål som kommit in de senaste månaderna, på ryttare som rider utanför markerad ridtransportled och de problem som detta innebär för de biologiska värdena i reservatet men också för andra besökare. 
 
På reservatets sida på Länsstyrelsens webb, https://www.lansstyrelsen.se/halland/besoksmal/naturreservat/laholm/sodra-skummeslov.html, finns en karta som beskriver att ridtransportleden ligger längs reservatets södra gräns. I texten står följande att läsa:
Ridled i reservatet
I Södra Skummeslöv finns det en markerad ridled. Ridning i reservatet får endast ske i låg hastighet på den markerade leden. På stranden gäller de kommunala ordningsföreskrifterna och ridning där får endast ske mellan 16 september till den 30 april. Från den 1 mars rekommenderar vi att ridning sker söderut då det finns markhäckande fåglar inom reservatets strandmiljö, som är känsliga för störning.

Tyvärr har vi kommit till en punkt i reservatets bevarandemål att vi känner att om inte detta följs måste vi plocka bort denna transportsträcka ner till stranden och förbjuda ridning i reservatet. De biologiska värdena som finns i just detta reservat är unika för Halland och landet och går före friluftsmålen. 

Parkering

För att göra vår anläggning säkrare har vi gjort bilfritt område längst med ridhusväggen. Här går barnen för att ta sig till och från ridskolan och hästar passerar ut från stora ridhuset.

Besökare i personbilar parkerar längst med kortsidan på gummiflisen. Besökare med transport parkerar längst kortsidan på gräsbanan. Uppstallade och personal parkerar vid medlemsstallet eller bakom ridskolestallet. Inga bilar vid gavlarna på stallen där hästar passerar vid in och utsläpp.

Självklart får hovslagare, veterinär, varutransporter och uppstallade som skall lasta/lasta ur hästar köra in längst med ridhusväggen och köra fram till foderkammarna på gavlarna vid foderleverans.
Tack för visad hänsyn.

Återanmälan till Ridskolan HT -21

Nu har vi mailat ut information angående återanmälan till höstens ridskola. Ni som vill behålla era platser behöver meddela oss per mail till ridskola@bastadsrk.se senast 12/5. Har ni inte fått mailet, kolla er skräpkorg!

Har ni ingen plats i ridskolan nu men är sugna på att börja, passa på att snarast maila er intresseanmälan till ridskola@bastadsrk.se. Snart påbörjar vi jobbet med gruppschema till hösten.

Vi ser fram emot en rolig och lärorik höst!
Ridskolan

Sandbanan
Några hinder är framtagna till sandbanan. Får användas på 40x60 delen närmast stallet. Alla hinderstöd och bommar skall läggas tillbaka på vagnen efter användning.

Eamon Hickey nytt datum 9 oktober
Hoppträning och problemlösning

 

9/10 har du möjlighet att träna för och titta på Eamon Hickey, en erkänt duktig unghästutbildare som kommer och visar prov på fin kommunikation med hästar.
Under dagen kan du antingen träna markarbetsträning med hoppning efter egen nivå i grupp eller träna individuellt med din häst och fokusera på problemlösning utifrån just ert behov.
Eamon Hickey är en av landets mest erkända unghästutbildare och problemlösare, han har tävlat upp till svår klass i hoppning. Idag arbetar han som tränare med egen verksamhet där han tar emot inridnings- och problemhästar.
Markarbete med hoppning efter egen nivå. Ca 5 personer per grupp.
Pris: 550 kr inkl anläggningsavgift.
500kr för dig med anläggningskort

Problemlösning//Ridning/Unghästhantering/Lastträning 1900kr/individuell träning.

Fotfolk/publik 450 kr/person 


Anmälan till brk@bastadsrk.se senast 11 september. Uppge namn på ryttare och häst samt om det är hoppning eller ett specifikt problem du önskar få hjälp med. Vi fyller på med tider efterhand som bokningarna kommer in. Du får bekräftelse på mail om det finns plats och betalar därefter via swish till 123 312 3502, märk "Eamon Hickey" samt "Ditt Namn" i meddelandet. Viktigt att maila skärmdump på betalningen då det är först då som bokningen är gällande.

Varmt välkomna!

Pandemilagen
Söndagen den 10 januari träder den nya Pandemilagen i kraft. Den innefattar även Sportanläggningar som Båstad Ridcenter klassas som och där Båstads Ridklubb bedriver verksamhet.

Regeringen kom i fredags ut med besked vad som gäller. Det är 1 person per 10m2 fri golvyta och det skall vara skyltat hur många som får vistas i varje område.

Vi har under lördagen genomfört det arbetet och alla utrymmen är skyltade med max antal personer. Vi har i stort sett inte många svaga punkter då det är en stor anläggning.

I respektive sadelkammare får det vara max 1 person. Vi stänger Ridskolans sadelkammare för alla utom instruktörerna och de som ges särskild tillåtelse att gå in. Sadlar och träns kommer att finnas utanför respektive hästs box och västar och hjälmar i en tom box.

På läktaren i ridskolans ridhus får det vara max 3 personer. Detta innebär att alla föräldrar inte har möjlighet att vara med och titta. Ni kanske kan hjälpas åt att turas om, man kan vänta i bilen eller hjälpa till att mocka efter hästarna nere på ridbanan.

Utanför toaletterna får det vara max 2 personer och de stallvärdar som har skåp skall tänka på att man även där bara får vara max 2 personer.

Gällande övriga utrymmen på anläggningen ser vi inga problem.

Vi hoppas att vi alla kan hjälpas åt så att vi följer denna nya lag och påminner er om att tänka på att hålla avstånd mellan varandra.

Med hopp om en ljusning inom snar framtid.

Styrelsen Båstad Ridcenter / Båstads Ridklubb.

Båstads Ridklubb bjuder in till hoppträning för Kirsti Hautala.


Varannan torsdag (jämna veckor) kl. 18.30. Terminsstar den 7 januari. Naturligtivs hjälps alla deltagare åt att bygga fram och riva. Vid behov blir det två grupper.  Vi är glada över möjligheten att kunna subventionera priset för våra medlemmar (se nedan). 

Pris: 
Medlem med anläggningskort: 150 kr/ tillfälle
Medlem utan anläggningskort: 275 kr/ tillfälle
Icke medlem: 350 kr/ tillfälle

Anläggningsavgift är inkluderat i priset.

Vi är jätteglada för möjligheten att kunna erbjuda träning för Kirsti som är utbildad ridlärare med massor av erfarenhet och meriter både som tränare och ryttare i Sverige och Europa. Kirsti brinner för att utbilda ryttare från grunden med stort fokus på ändamålsenlig ridning och samspel mellan häst och ryttare.

Frågor kan mailas till traning@bastadsrk.se 

Anmälan per mail till traning@bastadsrk.se och betala med swish till 123 312 35 02 senast onsdag, dagen innan träning kl 18 så att Kirsti kan dela i grupper om det behövs.
Ange namn, storlek på häst/ ponny och utbildningsnivå på häst och ryttare.
Märk betalningen med namn på ryttaren och ”träning”.

Varmt Välkomna!
Båstads Ridklubbs Styrelse

Hej alla ryttare!

Vi har fått klagomål avseende nedskräpning från hästar på cykelvägen och i bostadsområdena. Därför vill vi nu uppmana alla att ta sitt ansvar och främja god "grannsämja" genom att städa upp efter sin häst om denna gör ifrån sig på olämpligt ställe. På vissa ställen räcker det kanske att sitta av och sparka det åt sidan, på andra ställen behöver man plocka upp efter sig. Använd sunt förnuft! Kan du inte åtgärda det där och då får du lov att ta dig tillbaka och städa efter ridturen.

Påminn och hjälp varandra!

Vänliga Hälsningar,
Styrelsen

 
 
 
 

På förekommen anledning måste vi påminna om de restriktioner som råder i ridskolan med anledning av Covid-19.
 

Nu skjuter smittotalen i Skåne i höjden och det är mer viktigt än någonsin att vi:
 

  • håller Avstånd!
  • tvättar händerna med varmt vatten och tvål samt gärna spritar dem också när vi kommer till stallet och regelbundet under tiden vi vistas där. Använd gärna handskar!
  • begränsar vår tid i stallet före och efter ridning.
  • absolut inte kommer till stallet med förkylningssymptom, huvudvärk, feber eller annat som kan orsakas av Covid -19.
  • undviker att trängas i sadelkammaren.

Det är även fortsättningsvis inte tillåtet att vistas i stallet annat än i samband med sin ridning (undantag stallvärdar). Det är heller inte tillåtet att hänga i sadelkammaren.

En vuxen per barn är välkommen att följa med och hjälpa till om behov finns. De flesta elever (ej knattar) klarar sig utmärkt med personalens och stallvärdarnas hjälp och vi ber alla föräldrar som inte måste vara behjälpliga att vänta utanför eller göra något annat under tiden.

Syskon, släktingar och övrig "publik" får tyvärr inte vara med i stallet och på läktaren tillsvidare.


Tack för visad hänsyn!
Ridskolan

Båstad Ridcenter anläggning

En kort presentation om resan från en liten men aktiv
klubb med i stort sett bara en sommarverksamhet
utomhus på Heden till en fantastisk anläggning för barn och ungdomsverksamhet för våra kommuninnevånare, stor tävlingsverksamhet och fina stall. 
 

Jörn Ryberg till årsmötet 2020
 

Ridskolan är i full gång och vi har just nu kö i de flesta grupperna.

Är du intresserad av att börja på Ridskolan.
Hör av dig till ridskola@bastadsrk.se

Våra olika grupper hittar du under fliken Ridskolan.

Varmt Välkomna!

Rökfri anläggning.

Sedan många år har Båstad Ridcenter varit en rökfri anläggning enl. styrelsebeslut. Rökning är endast tillåten på markerad plats. Vi vill påminna alla rökare om detta då det delvis fallit i glömska och den utsedda rökrutan tidigare inte markerats tydligt. Området där rökning är tillåten är endast vid "gamla" sekretariatet vid vallen söder om ridhusgaveln. Det är en yta av ca 3x3 meter söder om kortsideväggen. Denna plats kommer att markeras  så snart nödvändigt markeringsmaterial har kommit och vi ber alla rökare att tills vidare försöka hålla sig inom detta just nu osynliga område. Det kommer att finns en "askkopp" utplacerad och vänligen se till att era släckta fimpar hamnar i den. I övrigt gäller bilden ovan hela anläggningen, alltså även utebanor, parkering och hagområdet. 

Välkommen till Båstads Ridklubb!
Båstads Ridklubb ligger på den natursköna Bjärehalvön och håller till på en moderna ridanläggning byggd i 2008. Vi är ridklubben med egen ridskola, träning för motions- och tävlingsryttare. Pay & Jump och Pay & Ride regelbundet. Här finns även möjlighet för uppstallning av din ponny eller häst i klubbens medlemsstall. 
Vi arrangerar både hopp- och dressyrtävlingar från lokal till nationell nivå.

Så hittar du till vår fina anläggning: Vägbeskrivning.

Ni som inte har anläggningskort utan löser ströavgifter för anläggningen behöver läsa om de nya för 2021 här.

Privata träningar på
Båstad Ridcenter

Är du medlem i Båstads Ridklubb och vill ha din egen tränare på anläggningen kan du läsa här vad som gäller.
Hoppning
Dressyr

Anläggningsskiss vid dagligt bruk av anläggningen.

Klicka på bilden för en större bild eller öppna den här som en PDF som du kan spara och/eller skriva ut.

Viktig information ang. Folksams olycksfallsförsäkring
som ingår i ditt medlemsskap i klubben.
Uppdaterad info hittar du här

loading...