BåstadsR.logga_y-01

Samos

är ett Gotlandsruss på ca 126 cm som älskar mat och att bli ompysslad. Samos har en bakgrund inom ponnytravet men fick sparken då han var för långsam så det fick bli ett karriärbyte och omskolning till ridponny. Sedan dess har han lärt många barn rida, såväl på ridskola som privat. Samos är för det mesta väldigt snäll och trygg men kan göra ett litet skutt när han tycker något är extra kul. 

född: 2001

IMG_4530 IMG_4530

Tjuga

är även hon ett Gotlandsruss på ca 125 cm. Tjuga är en bestämd liten dam med varierande humör som inte tycker om att stå still och vänta. Att hoppa och galoppera tycker hon däremot är jättekul men hon springer aldrig för fort. Tjuga har en lång bakgrund som ridskoleponny och har lärt många barn att rida. Förutom att Tjuga gärna hjälper till att välja fart och tygellängd är hon väldigt snäll och trygg på lektion. 

Född: 1997

IMG_4540 IMG_4540

Pluto

är en stabil C-ponny som vid första anblicken kan se lite långsam ut, men får man bara fart på honom så kan det gå undan och han tycker det är kul att både galoppera och hoppa. Med nybörjare på ryggen är han dock tryggheten själv och man behöver aldrig oroa sig att det ska gå fortare än man önskar. 21 år gammal och med många ridlägersäsonger bakom sig kan han sitt jobb.

Född: 1997

IMG_4540 IMG_4540

Jessie

är en irländsk C-ponny. Han är precis lagom pigg, trygg och snäll och går precis så fort som man ber honom. Jessie trivs lika bra med att lunka runt med nybörjare som att galoppera och hoppa med de som kan. Trots sin ringa ålder är han van vid det mesta och tar alla nya situationer med ro. 

Född: 2012

IMG_4540 IMG_4540

Carmencita

är en New Forest-ponny på 146 cm som är lugn och snäll och uppskattas av alla. Med knattar och nybörjare smyger hon fram, men kommer det till galopp och hoppning så kan hon tagga till. Även Carmencita har en lång bakgrund av att lära barn rida och hon gör det så tryggt och säkert även om det kanske kan tyckas gå lite väl långsamt ibland. 

Född: 1997

IMG_4540 IMG_4540

Benito

är en P.R.E-valack på ca 155 cm, lite för stor för att kallas ponny alltså. Med sin stora personlighet och sitt vackra huvud charmar han de flesta i sin omgivning, men han kan också visa prov på lite humör och envishet, han vill t.ex. inte gå först i ledet och gör sitt bästa för att få vara med och bestämma vägen. Men oavsett vilket håll han hjälper till att välja är han alltid väldigt trygg att sitta på och går inte fortare än hans ryttare önskar.

Född: 2009

IMG_4540 IMG_4540

Conrad

heter egentligen Condor, och är en rejäl häst på ca 160 cm. Är man stor måste man vara snäll och det förstår Conrad. Han är som en riktig nallebjörn som älskar att gosa även om han kan upplevas som lite bufflig ibland. I ridningen är han alldeles lagom pigg och gör precis vad man ber honom om. Trots sin storlek kan Conrad ridas av alla och han är alltid pigg och glad med en härlig uppsyn. 

Född: 1997