BåstadsR.logga_y-01

Jessie

är en irländsk C-ponny på 137 cm. Han är precis lagom pigg, trygg och snäll och går precis så fort som man ber honom. Jessie trivs lika bra med att lunka runt med nybörjare som att galoppera och hoppa med dem som kan. Trots sin ringa ålder är han van vid det mesta och tar alla nya situationer med ro. 

Född: 2012

Uno

heter egentligen Uranos och är en rejäl maxad D-ponny som kom ny till ridskolan hösten 2019. Han har tidigare arbetat som ridskolehäst och trivs bra med det. Uno är lagom pigg och går bra med alla typer av ryttare. Han tycker mycket om att hoppa och lotsar sina ryttare tryggt och säkert runt såväl banor som genom serier. Dock kan han bli lite ängslig om han upplever att kompisarna hamnar för långt bort.

Född: 2003

Titch

är en C-ponny som kom ny till ridskolan hösten 2019. Hon är snäll men pigg och framåt och gillar lite fart. Titch går med på alla typer av lektioner och gör det jättebra men kan bli llite spänd i nya situationer och gör sig fortfarande bäst med elever som kommit en bit i sin ridning. Hon gillar att hoppa och gör det bra.

Född: 2012

Patch

är en häst på ca 160 cm som kom till ridskolan våren 2020 och som tidigare varit voltigehäst. Patch är precis lagom pigg och världens snällaste. Trots sin storlek kan hon ridas av alla och trivs allra bäst med att ta täten på en uteritt. Hon har inte riktigt kommit underfund med det här med hoppning men tar sig snällt, om än lite klumpigt, över små hinder. 

Född: 2013

Joker


är stallets minsta ponny och mäter bara 121 cm i mankhöjd. Han kom till ridskolan på våren 2020 och har tidigare jobbat på en annan ridskola samt varit privat tävlingsponny på lite lägre nivå i hoppning. Joker är som namnet antyder en ponny med humor som ibland kan ha en liten räv bakom örat. Men för det allra mesta är han alldeles lagom pigg och tar hand om sina små ryttare på bästa sätt. Trava på honom barbacka kan dock vara något av en utmaning eftersom han är ganska skumpig. Joker förlorade för några år sedan sitt ena öga i samband med en olyckshändelse men det är inget som bekommer honom idag.

Född: 2005

Nya ponnier - bilder o mer info kommer snart.

Poppysox2009
är ett B-ponny sto. Hon kom till ridskolan våren 2021. Hon gillar att gå i skogen men är rädd för sprutor.

Yellow - 2006
Ett sto en rejäl fjordingskorsning som kom till ridskolan maj 2021.

Rock House Zara2015
Ett C-ponny sto som är en cobblandning från Irland och kom till oss i början av augusti 2021.

Cuffstown Copper - 2012
Kallas för Paddy. En D-ponny valack som är importerad från Irland och kom till oss i augusti 2021. Paddy är snäll och trygg men kan göra väsen av sig när han är hungrig.


Eddie2013
En D-ponny valack från Irland som är snäll, lugn och tycker om när man pysslar med honom. Kom till oss i oktober 2021

Sponsra en ridskolehäst
På vår ridskola kan man sponsra en av hästar under ett år. Är du intresserad så maila till sponsorer@bastadsrk.se

Titch
sponsras
2021 av
 

Joker sponsras 2021 av 

Poppy Sox
sponsras 2021 av

 


Lektionshästar som varit hos oss.

Carmencita 
Har varit en trotjänare som har gått i pension och lever livet på lösdrift och äter grönt gräs.

Rocky - Omtyckt av många med trivdes inte helt med att vara ridskoleponny. Såld till en familj i Vollsjö.

Miss Daisy - Blev osäker över många olika ryttare - gillade inte hinder -  såld och bor idag hos en familj i Karlshamn.

Oday-JB Ådi - trivdes inte med att vara lektionsponny.